Team

Ons enthousiaste en toegewijde team heeft kwaliteit hoog in het vaandel staan. Wij streven er naar om bij elke leerling zijn of haar artisticiteit, techniek, muzikaliteit en liefde voor dans maximaal te ontwikkelen in een leuke en gemoedelijke sfeer met wederzijds respect. 

Tatiana Shevtsova 

Directeur en docent - Lid van IDTA en RAD 

De Balletschool wordt geleid door Tatiana Shevtsova: een klassiek geschoolde Wit-Russische met leservaring sinds 1994, waarvan sinds 2004 in Nederland. Tatiana heeft de ballet academie gevolgd in Wit Rusland en is in haar carrière professioneel balletdanseres geweest in het Bolshoi Theater Belarus. Voor dit theater heeft zij in vele plaatsen van de wereld gedanst. Tania heeft leservaring sinds 1994, bij de National Academy Minsk en ervaring als choreograaf bij verschillende dansscholen verspreid over de hele wereld, waarvan sinds 2004 in Nederland. Verder is zij persoonlijk begeleid en getraind door Mladinskaia en Chaleckaia welke zijn opgeleid  door de fameuze Russische ballerina Agrippina Vaganova, grondlegster van de Vaganova techniek en methodiek. Ook heeft Tania een diploma als docent IDTA en RAD London.

Zoi Grigoriadou 

Docent

Zoi heeft haar dansopleiding genoten bij de Private Higher Professional Dancing School Anna Petrova te Athene. Hier heeft zij haar diploma Dans Instructrice Klassiek en Hedendaags behaald. Tevens heeft Zoi het Executable Certificate in Classical Ballet Advanced 2 (Distinction) van the Royal Academy of Dance (R.A.D.) te Londen in bezit. Momenteel heeft Zoi al meer dan 110 studenten succesvol begeleid en getraind voor verschillende niveaus van RAD examens, middels syllabus gebaseerd en vrije enchantment lessen. Ook heeft zij meerdere choreografieën gemaakt en groepen begeleid in klassieke dansvoorstellingen.


Kasia Celik-Korc 

Docent

Kasia is afgestudeerd aan de balletschool van Warschau. Zij heeft een sterke danstechniek  ontwikkeld en podiumervaring opgedaan in het Nationaal Theater van Warschau. Nadat ze haar diploma heeft behaald zette ze haar dansopleiding voort aan de Rotterdam Dance Academy, Codarts. Hier had zij de mogelijkheid haar danstechniek verder te ontwikkelen, met name in de moderne dans. Na het behalen van haar diploma heeft zij gewerkt voor dansgezelschap de Stilte. Naast de vele voorstellingen die ze heeft gegeven over de hele wereld, heeft zij ook deelgenomen aan dans workshops voor kinderen. Ze is gespecialiseerd in ballet en moderne dans.

Dansen is echt haar passie en ze vindt het leuk om deze passie met anderen te delen. Zij wil dat haar studenten genieten van het dansen en hierdoor hun dansvaardigheden elke keer weer verbeteren.

Ornella Marchwicka Özmen

Gastdocent

Ornella is gestart met dansen bij de Stadse Balletschool te Lodz in Polen. Daarna behaalde ze haar Bachelor Dans bij ArteZ. Hierna volgde ze een Master Dans Therapie bij Codarts. Ornella heeft gedanst in vele producties van Ed Wubbe tot Krisztina de Chatel en Itzik Galili.

Ornella: "In mijn les streef ik ernaar om een sfeer te creëren waarin iedereen zich prettig voelt en vertrouwen heeft in zichzelf. Daardoor geloof ik het beste uit de leerlingen naar voren te kunnen brengen. Op een leerzame toch speelse manier introduceer ik aan mijn leerlingen de kracht van de non verbale communicatie waarbij ze hun lichaam als ultieme communicatiemiddel gaan ontdekken. Ik nodig ze uit op een dansante dialoog in de ruimte."

Jurgita Dronina 

Gastdocent

The Dutch National Ballet Principal Dancer. Awards: International Ballet Competition 2003 (Grasse, France) (1st), International Ballet Competition 2005 (Helsinki, Finland) (2nd), International Ballet Competition 2005 (Moscow, Russia) (2nd), International Ballet Competition 2006 (Jackson, U.S.A. (2nd), Louis Gallodier Grant 2007, Rotary International Award 2008, Dutch Swan 2011 Best Duet, Dance Open Festival 2013 (Sint Petersburg, Rusland) Alexandra Radius Prize 2014.

Alexandr Zhembrowskyy 

Gastdocent

The Dutch National Ballet Soloist. The magazine Dance Europe nominated him as 'outstanding dancer of the year 2010′ for his performance in Hans van Manen's Sarcasmen.

Wassily Glueck

Gastdocent

Wassily heeft zijn dansopleiding gevolgd aan de Vaganova Ballet Academie St. Petersburg. Hij heeft ruim 18 jaar ervaring als professioneel danser/solist in Rusland, Duitsland en Israël. Hij is wereldwijd op tournee geweest met verschillende balletgezelschappen.

Achtergrond Wassily: Vaganova Ballet Academie St. Petersburg, Bachelor of Arts 1992-2000 (Rusland), Frankfurter Ballet Academie (Dresden), Frankfurter Danscompany (Duitsland), Staatstheater Zwickau (Duitsland), Operagebouw Halle (Duitsland), Solist Thüringer Staatsballet, Solist Nationaal Ballet Israël, Solist Nationaal Ballet Tsjechische Republiek, Mickailovsky Staatstheater Opera en Ballet, St. Petersburg (Rusland).


Trainee dansdocent

Renza volgt het trainee programma van Class-Ballet. Ze danst sinds haar 5de jaar bij Class-Ballet. Daarnaast volgde ze de Jong Dans training aan het Conservatorium in Den Haag. Ook volgde ze lessen bij diverse docenten in moderne dans en choreografie.

Ze trad op in Kunstbende en Check it Art, en danste de hoofdrol in de Class-Ballet voorstelling Coppélia van 2019.


Online communicatie - vrijwilliger

Moniek deelt haar passie voor ballet en musical met haar twee dochters. Haar dochters dansen en zingen en zelf helpt ze graag mee achter de schermen. Moniek heeft de opleiding Communicatie gevolgd aan de Hogeschool van Utrecht en heeft ervaring als online adviseur en webredacteur bij internet bureaus, in het bedrijfsleven en bij een gemeente. Bij Class-Ballet zorgt ze voor de website en Facebook, op vrijwillige basis.

Pamela Bongers

Administratie & E-mail communicatie

Pamela volgt al jaren vol enthousiasme balletles voor volwassenen. Bij voorstellingen is ze intussen een vaste kracht geworden achter de schermen. Daarnaast verzorgt ze de administratie en ondersteunt ze Tania bij de e-mail communicatie. Naast Class-Ballet is Pamela intern begeleider in het Speciaal onderwijs (ZLM).